Telefoane Utile

Starea Civila: 021.335.92.40 | 021.335.35.78

Centrul Nicolae Balcescu: 021.336.43.40

DGAUISC: 021.460.85.94

Asistenta Sociala:Sos. Oltenitei, Nr. 252 - 254 , parter
Tel :0372.756.313
Tel :0372.756.314
Fax :0372.713.883

Protectia copilului:
Tel: 0372.715.103
Fax:0372.715.105

Telefonul Copilului:
0800.030.444 (APEL GRATUIT din toate retelele fixe si mobile - valabil doar pentru Sectorul 4)

Mobilizare generală pentru curăţenia de primăvară PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2010

Joi, 25 februarie a.c., Primarul Cristian Popescu – Piedone a solicitat societăţilor de salubrizare cu care Primăria Sectorului 4 se află sub contract demararea de îndată a campaniei de curăţenie de primăvară.

„Acum că iarna a trecut, acţionăm în forţă pentru a salubriza şi a pregăti Sectorul pentru venirea primăverii. Am finalizat activităţile de strângere a zăpezii depozitată  pe marginea căilor rutiere, vremea ne ajută, aşa că am trecut deja la executarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a mobilierului stradal, reamenajarea spaţiilor verzi aferente blocurilor, spălarea trotuarelor, parcărilor şi căilor rutiere, a declarat Edilul Sectorului 4.

În baza planului elaborat pe zile de acţiune şi zone, prin A.D.P.P Sector 4 şi S.C. REBU S.A. vor fi executate operaţiuni de periat mecanizat şi manual a carosabilului, curăţarea excedentului de pământ de la rigole, salubrizarea spaţiilor verzi din aliniamentele stradale, înlocuirea recipienţilor de colectare. În paralel, va continua colectarea deşeurilor voluminoase – mobilă veche, materiale rezultate din desfăşurarea lucrărilor de construire, resturi vegetale, dar şi a DEEE-urilor, pe care locuitorii Sectorului au fost deja informaţi să le scoată în faţa imobilelor.

Primăria Sectorului 4 reaminteşte cetăţenilor că o implicare activă în realizarea obiectivelor campaniei presupune din partea acestora şi îndeplinirea unor sarcini precum curăţatul subsolurilor, menţinerea curăţeniei la ghenele de gunoi, în  spaţiile verzi aferente blocurilor, depozitarea reziduurilor în locuri accesibile, de unde să poată fi ulterior ridicate de societăţile de salubritate.

De asemenea, în nici un caz nu este recomandată eliminarea deşeurilor vegetale rezultate din curăţenia de primăvară prin ardere, pentru ridicarea acestora cetăţenii trebuind să se adreseze Autorităţii Locale Sector 4.

“Ca şi până acum, am mare încredere în parteneriatul Primărie – Cetăţean şi îi rog din nou pe locuitorii Sectorului să sprijine demersurile noastre. Numai împreună putem să conferim Sectorului 4 aspectul curat şi civilizat pe care ni-l dorim cu toţii. Iar, pentru că iniţiativele pozitive trebuie premiate, fiind din ce în ce mai rare în ziua de azi, m-am gândit să recompensez într-un fel asociaţiile de proprietari care ne vor sprijini. Astfel, declar deschis concursul „Gospodar, alături de Primar”, în cadrul căruia, asociaţia de proprietari cu cea mai frumoasă şi curată grădină de bloc va primi gratuit material dendrologic, lucrările de amenajare urmând a fi executate, tot gratuit, de către A.D.P.P Sector 4”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.