Marţi, 26 ianuarie a.c., în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 4 a avut loc şedinţa de bilanţ a Poliţiei Comunitare Sector 4.
Convocată şi prezidată de Primarul Cristian Popescu – Piedone, întâlnirea nu şi-a propus citirea unor discursuri sau raportarea unor statistici, ci a fost una dinamică. Astfel, agenţii de poliţie comunitară s-au înscris la cuvânt şi au expus în mod direct Edilului diversele probleme cu care se confruntă în exercitarea atribuţiilor specifice, dar şi ideile proprii, referitoare la modalităţile de eficientizare a activităţii.
Primarul Cristian Popescu – Piedone a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi pentru că au rămas în echipă, deşi s-au făcut restructurări, iar salariile s-au diminuat simţitor după anularea sporurilor. Unii agenţi de poliţie comunitară au fost nevoiţi să renunţe la a profesa această meserie şi în contextul emiterii ordonanţei care interzice cumulul salariului cu pensia, astfel încât, Poliţia Comunitară Sector 4 se confruntă cu o lipsă de efective.
„Cetăţenii mi-au semnalat în teren faptul că Poliţia Comunitară nu mai este atât de prezentă pe stradă. Motivele le cunoaştem, sunt cele pe marginea cărora am discutat astăzi. Vă mulţumesc că aţi rămas alături de mine pentru a veghea la siguranţa cetăţenilor şi sunt convins că vom identifica soluţiile prin care să reuşim să remunerăm corespunzător munca prestată de dumneavoastră. Am întocmit un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Sector 4 să aprobe un supliment salarial care să ofere soluţia financiară pentru acordarea celui de-al 13- lea salariu”, a declarat Primarul Cristian Popescu – Piedone.
„Vă rog să vă faceţi în continuare datoria cu profesionalism, astfel încât, cetăţeanul să vă simtă permanent alături. Munca susţinută să vă fie cartea de vizită, iar uniforma să o purtaţi cu mândrie şi să o impuneţi prin respect”, a adăugat Edilul.