| Toate cele 15 apartamente de tip familial din Sectorul 4, complet renovate şi modernizate |
|
|
|
| Joi, 03 Decembrie 2009 |
|
Din dispoziţia Primarului Cristian Popescu – Piedone, în această perioadă, prin Direcţia Generală de Protecţie Socială, au fost finalizate lucrările de renovare şi modernizare a apartamentelor de tip familial din Sectorul 4. Cu 3 sau 4 camere, cele 15 apartamente, situate în perimetrul şos. Olteniţei – şos. Berceni, au fost achiziţionate în 2005 de către Consiliul Local Sector 4, în baza unor proiecte PHARE, urmărindu-se crearea unui mediu familial în cadrul căruia copii să înveţe să se gospodărească şi să se pregătească pentru o viaţă independentă. În cadrul acestora sunt instituţionalizaţi 90 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 6 şi 26 de ani, ce provin din centrele de plasament de pe raza Sectorului 4.
La începutul acestui an, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dispus ca, prin Direcţia Generală de Protecţie Socială, să fie demarate lucrări de renovare a celor 15 apartamente, astfel încât, în prezent, acestea beneficiază în prezent de uşi şi ferestre noi, balcoane închise cu geam tip termopan, instalaţii sanitare noi. De asemenea, au fost zugrăvite în totalitate, s-a montat gresie şi faianţă şi au fost înlocuite corpurile de iluminat. „După achiziţionarea acestor apartamente în 2005, prin programul PHARE, nimeni nu s-a mai preocupat de acestea, neglijenţa fiind la ea acasă. Am dispus ca toate cele 15 astfel de case de tip familial existente pe raza Sectorului 4 să fie renovate şi dotate cu aparatură, iar hrana pentru micuţi să fie suplimentată şi diversificată. Dacă părinţii i-au lăsat în voia sorţii, iar Dumnezeu i-a adus în grija noastră, este de datoria noastră să le asigurăm cele mai bune condiţii pentru a creşte şi a se dezvolta. Aceşti copii nu sunt paria, ci membrii cu drepturi depline ai comunităţii locale din Sectorul 4. Dacă soarta i-a dezavantajat, comunitatea locală va avea grijă de ei cum se cuvine, iar eu, ca reprezentant al acesteia, mă voi ocupa permanent şi personal de acest lucru”, a declarat Primarul Cristian Popescu Piedone. |